«Συλλαμβάνοντας την ουσία του ανθρώπου στη λήψη,
ορατή είναι η υψηλότερη τέχνη της φωτογραφίας.»
είπε κάποτε Friedrich Dürrenmatt.


Η αρχή αυτή προκύπτει στον Gregory Giakis

Με όλη την ενέργεια από τη στιγμή που εστιάζοντας, περιμένει την ιδανική στιγμή, προσεκτικά, συλλαμβάνοντας την στιγμή που τον ενδιαφέρει. Μάλλον, είναι η σύλληψη μιας αποκλειστικής έκφρασης, που αντιπροσωπεύει την ουσία του ανθρώπου σε μια δυναμική και ισχυρή εικόνα.

Ειδικά στους καλλιτέχνες, στον τομέα της δραστηριότητάς τους, ανεξάρτητα αν και οι μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί, αιχμαλωτίζουν και αυτοί τον Gregory Giakis.

Ο ίδιος έχει αναλάβει το καθήκον και το υψηλότερο αξίωμα για να συλλάβει αυτή την έκφραση που υψώνεται στη μέση του ενθουσιασμού και του πάθους με στόχο την καταγραφή της εικόνας στην αιωνιότητα. Αυτό διακρίνει τα έργα του και είναι η ουσία της δημιουργικής φωτογραφίας του.

Gregory Giakis γεννήθηκε στη Γερμανία και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στην Ελλάδα. Εκεί ανακάλυψε στην ηλικία των 16 ετών τον κόσμο της φωτογραφίας και το ασυγκράτητο πάθος του γι 'αυτήν. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε στην Ελλάδα στα ελληνικά τοπικά μέσα ενημέρωσης μέχρι που επέστρεψε στα 24 χρόνια πίσω στη Γερμανία. Εδώ ολοκλήρωσε μαθητεία ως φωτογράφος και στη συνέχεια εργάστηκε ως ανεξάρτητος φωτογράφος και δημοσιογράφος.


Το 2012 ο Gregory Giakis έκδωσε το The ELLMON (ελληνικό περιοδικό στο Μόναχο). Επίσης εργάζεται ενεργά για την Ελληνική παροικία του Μονάχου. Οργάνωσε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στο Μόναχο και έχει συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το κέντρο της δημιουργικής εργασίας του Gregory Giaki είναι στο Μόναχο και στη ευρύτερη περιοχή.

                                                                                                                                  Text: Morphy Gaidatzi